imagen

Tots els mesos: Voluntariat.

 

Tots els mesos: voluntariat és la campanya de promoció que llança l'Ajuntament de Sant Joan, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana, amb la finalitat de donar a conèixer les entitats de voluntariat que desenvolupen la seua labor en aquest municipi. Comença a l'octubre, mes dedica a Creu Roja.

 

Sant Joan d'Alacant compta amb un teixit associatiu de més d'un centenar d'entitats, entre les quals es troben les organitzacions que desenvolupen programes de voluntariat. AECC, Adf, APCA, APSA, Càritas, CEAR, Creu Roja Espanyola, Fundació Lukas, Centre Sant Rafael, Manos Unidas són algunes d'elles. Darrere d'aquestes sigles es desenvolupa un treball amb un objectiu comú: la solidaritat amb els col·lectius més desprotegits.

A cadascuna d'elles, al llarg del curs 2021-22, la Regidoria de Participació Ciutadana dedicarà un mes amb la idea de donar a conèixer-les i promocionar la col·laboració en la tasca que exerceixen. La campanya s'inicia a l'octubre amb Creu Roja Sant Joan, qui presentarà el dia 15 el seu llibre “Responde, ahora y siempre” i finalitzarà al juny, mes que serà dedicat a la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR), qui des de l'any 2018 té la seua seu principal en la localitat.

D'aquesta forma, durant els dies 22 i 29 d'octubre, se celebraran respectivament la Mesa Informativa sobre l'activitat de Creu Roja a Sant Joan i la Xarrada-col·loqui sobre Creu Roja en emergències: la situació de la Palma. Les dues convocatòries seran a la Casa de les Associacions.

Al febrer, donades les circumstàncies derivades de la COVID19, impulsem la campanya ‘Durant una crisi, la teua ajuda pot ser important’ per a fer costat a aquesta mena d'organitzacions” comenta Javier Sánchez, regidor de Participació Ciutadana “la resposta a aquesta crida va ser molt important i ens va reafirmar en la idea que la gent és solidària i necessita sentir-se útil en la societat en la qual viu. Donar a conèixer el treball d'aquestes organitzacions és necessari per a respondre a aqueixa necessitat i, per descomptat, per a visibilitzar l'energia i la frenètica activitat d'aquestes entitats