imatge assistents a la reunió
Valencià

El Consell Social es reuneix i elegeix al seu President Ciutadà i als seus representants de zona i d'associacions.

 

Ahir, 5 d'agost, al pati del *CEIP Crist de la Pau es va reunir el Consell Social de la Vila de Sant Joan d'Alacant. Van acudir a la cita un total de 41 persones entre les quals figuraven 20 associacions del municipi, l'objectiu era elegir a la Presidència Ciutadana i configurar la Comissió Permanent. Així mateix van ser presents l'Alcalde de la localitat, Santiago Román, qui va assumir el càrrec el 17 de juliol i Javier Sánchez García, regidor de Participació Ciutadana. Aquest últim va ser l'encarregat d'obrir la reunió posant l'accent que “el Consell Social tindrà un paper determinant en la construcció del Sant Joan del futur”.

Després d'una breu exposició de les candidatures a la Presidència Ciutadana, va ser elegit per un total de 27 vots Francisco Javier Llorens Sellers qui va declarar que “el Consell Social té veu, i haurà de recollir la veu dels veïns i fer-ho de forma organitzada.” Tot seguit, es va procedir a constituir la Comissió Permanent amb el nomenament dels representants de zona entre els qui s'havien presentat voluntaris, quedant nomenats José Sirvent, Jesús Jurado i Joaquín Miralles.

Les associacions, al seu torn, van triar la seua representació per cada 4 entitats del mateix àmbit. D'aquesta manera, els sectors de l'Educació, de la Cultura, de la Discapacitat, de l'Esport i de les Festes van nomenar, respectivament, a 1 persona. 12 associacions més, entre les quals figuren l'Associació de Comerciants, *AECC, Creu Roja, *CEAR, Mestresses de casa o Jubilats i Pensionistes integraran igualment la Comissió Permanent.

L'Alcalde del municipi va tancar l'acte felicitant el nou President i a la resta de persones triades. Així mateix, davant les paraules de Javier Llorens va declarar que “tant el regidor de Participació Ciutadana com jo mateix intentarem fer possible” la veu del Consell.

El Consell Social de la Vila de Sant Joan és el màxim òrgan consultiu i de participació,. Una vegada constituït el Consell, la seua finalitat és fer més pròxima la presa de decisions polítiques, i d'aquesta manera, debatre i consensuar amb els agents socials i econòmics els principals assumptes que concerneixen a Sant Joan. Tota la informació pot ser consultada en la pàgina web de l'Ajuntament.