Valencià

 

Postals des de l'illa, un any després.


 

L'Ajuntament de Sant Joan d'Alacant llança la segona edició de “Postals des de l'illa”, convidant a la població al fet que compartisca les seues impressions després d'un any des d'inici del confinament.


 

A l'abril del 2020, l'Ajuntament de Sant Joan convidava als seus veïns al fet que compartiren com estaven vivint aquells moments de confinament i quarantena. La iniciativa titulada “Postals des de l'illa” va tindre un bon acolliment, i la gent va expressar les seues inquietuds a través d'escrits i fotografies que, en l'actualitat, poden consultar-se en la web del consistori.

 

“Postals des de l'Illa” torna a interessar-se per aquelles impressions després de tot un any de pandèmia. “Aquest temps ha sigut dur, és important oferir a la gent la possibilitat d'expressar-se” comenta Javier Sánchez, regidor de Participació Ciutadana “com a administració, l'atenció que hem de donar també ha de contemplar aquest vessant emocional, moltes vegades oblidat”.

 

La proposta s'emmarca dins del programa T’Estime Sant Joan, està dirigida a totes les persones que vulguen participar, sense límit d'edat. Poden dirigir els seus escrits, dibuixos, fotografies al correu testime@santjoandalcant.es, i seran exposats en la web de l'ajuntament, sempre amb el consentiment exprés de l'autor o autora.

 

“Cal tindre en compte que l'activitat fonamental del programa T’Estime és la recollida de testimoniatges, que després passaran a formar part del fons del nostre Arxiu Municipal. Per tant, aquests escrits, fotografies i dibuixos constitueixen un testimoniatge fonamental sobre la vida en Pandèmia que, per què no, seran una valuosa informació per als qui en un futur vulguen estudiar aquesta època” afig Esther Donate, regidora de Cultura.

 

El programa T’Estime Sant Joan va nàixer l'any 2017, és un projecte desenvolupat des de l'Arxiu Municipal i la regidoria de Participació Ciutadana que indaga tant en la història sentimental del municipi com en la seua memòria democràtica.

Documentos