imagen del acto
Valencià

El dijous 17 de juny, a les 19.00 es va celebrar l'acte de nomenament de les persones i entitats que formen part del Consell Social. Un total de 46 persones i 32 associacions més els dos representants de la UMH i de l'Hospital de Sant Joan.

L'acte de nomenament dels components del Consell Social de la Vila de Sant Joan es va celebrar ahir, dijous 17 de juny. A aquest esdeveniment van acudir l'Alcalde de la localitat; la Directora General de la Conselleria de Participació Ciutadana; el regidor de Participació; la Gerent del departament de salut Alacant- Sant Joan i el Vicerector d'investigació de la UMH. Aquests dos últims organismes com a membres de l'òrgan de participació.

Així mateix van assistir a l'esdeveniment les associacions (un total de 32) i totes aquelles persones que, a títol individual, van sol·licitar la seua participació en el Consell ( un total de 46) Les entitats representades pertanyen a diversos àmbits: cultura, esports, acció social, discapacitat, festes…Tal com va arreplegar Javier Sánchez, regidor de Participació Ciutadana, en el seu discurs en la composició del Consell Social hem intentat cuidar la paritat de gènere, hem convidat a majors i a joves, hem volgut que estigueren representats els diferents col·lectius i gents de diverses conviccions ideològiques, així com aquelles entitats que representen no sols les necessitats del nostre poble sinó també els seus interessos, i tot això des del convenciment que la varietat en la mirada és imprescindible i és garantia que la nostra comunitat, com el bosc, estiga cuidada.
La colla de dolçaines Sargantana de la Societat Musical La Paz dirigida per Trinidad Roldán va amenitzar l'acte i va interpretar, entre altres peces, el "Sota de Benvinguda" compost en 2004 pel músic local Luis Pastor per a sintetitzador, dolçaina i tabal. Aquesta composició s'interpreta en la nostra localitat en la recepció oficial de personalitats i convidats il·lustres o en actes protocol·laris com el de la presentació del Consell Social.
El Consell Social és el màxim òrgan consultiu i de participació en el qual estan representades les associacions inscrites en el Registre d'Entitats així com la ciutadania que, a títol individual, vulga formar part d'aquest organisme. En aquest sentit, s'ha dividit el municipi en 5 districtes o àrees amb la finalitat de ser més permeable a la seua realitat.
Una vegada consituido el Consell Social, les seues funcions principals seran debatre els plans d'actuació general; canalitzar iniciatives, queixes i suggeriments; emetre informes; promoure estudis i fer propostes en matèria de desenvolupament econòmic, local i planificació estratègica de la ciutat . Tal com acabava el regidor en el seu discuros: aquest Consell serà un vertader laboratori que genere propostes i il·lusió per un Sant Joan fet a mida dels qui ho habiten i volen gaudir-ho.