Concejalía
Valencià

Els treballs per a remodelar la plaça Maisonnave han deixat al descobert el Partidor del Toril o La Torreta, ja que al llarg de la seua història ha rebut aquests noms aquest enclavament en el qual antigament, allà pel segle XVI, la sèquia major es dividia per a repartir l'aigua entre les dues zones agrícoles de Sant Joan d'Alacant. L'aigua es distribuïa així perquè arribara per l'actual carrer Major cap a la Santa Faç i, d'altra banda, cap al brazal de la Moleta.

El projecte de remodelació de la plaça inlcuye la posada en valor d'aquesta construcció històrica "perquè les generacions passades que coneixen la història del poble puguen gaudir d'aquest patrimoni, alhora que els més joves poden apreciar la importància de l'agricultura per a aquesta terra", assegura l'edil de Patrimoni i Atenció Urbana, David Aracil.

Construcció amb doble arc on se situava una barrera de fusta per a canalitzar l'aigua


Així les coses, quan finalitzen les obres, aquest lloc quedarà indicat amb un cartell explicatiu i romandrà visible a través d'un cristall protector. El projecte general, en el qual es contempla fer de tota la plaça un nou parc municipal per al millor aprofitament d'aquest espai per part dels veïns, compta amb un pressupost de 240.000€ estant finançat íntegrament per la Diputació Provincial d'Alacant.

"Amb aquesta actuació, l'Ajuntament recupera una plaça històrica per al municipi", assenyala el portaveu de l'equip de govern i regidor d'Urbanisme, Santiago Román, qui assegura que "d'aquesta forma es crearà un nou espai verd que comptarà amb multitud d'arbres per a crear zones d'ombra, així com un àrea de jocs infantils i un paviment colorit". "No hi haurà ciment", recalca Román, al mateix temps que destaca la creació de places d'aparcament en continuació amb l'avinguda La Rambla.