image
Concejalía
Valencià

Els treballs de desratització i desinsectació duraran entre tres o quatre setmanes​​​​​​​

L'Ajuntament de Sant Joan d'Alacant ha començat des d'aquest mateix dilluns, a través de l'empresa de control de plagues *Lokímica, la campanya de desratització i desinsectació del clavegueram. “Amb la forta calor d'aquest estiu hem preferit avançar la campanya per a previndre l'aparició de possibles plagues”, explica la regidor de Sanitat, Julia Parra.

Els tècnics han iniciat les labors en la zona sud del municipi (avinguda *Capiscol, avinguda de Novelda i adjacents) i aniran avançant pels altres sectors en les pròximes setmanes. “Els treballs es realitzaran en el 100% dels registres de clavegueram municipal i s'estima que la duració del servei serà de tres a quatre setmanes”, incideix Parra.

Els tècnics de *Lokímica han dividit el municipi en huit sectors o zones d'actuació per a una millor efectivitat, expliquen fonts de la companyia. Al final d'aquesta campanya s'haurà actuat sobre el 100% del municipi.

A més d'aquests treballs de control de plagues, es revisaran els embornals per a previndre i controlar els possibles focus de proliferació de mosquits que puguen sorgir en àmbit públic.

Aquesta campanya es duu a terme al setembre. No obstant això, la Regidoria de Sanitat ha decidit avançar-la en detectar-se una major presència d'insectes i rosegadors en el municipi. “Encara que aquestes accions de control solen estar programades en el calendari, si detectem la necessitat d'avançar la intervenció, hem de fer-ho”, afig la regidor de Sanitat.