Vull manar des d'aquesta regidoria de Sanitat de la qual seré responsable durant els pròxims 4 anys el meu mes cordial i afectuosa salutació a totes i tots els santjoaners.

Malgrat les limitades competències que té el nostre ajuntament en aquesta àrea, des d'aquesta regidoria apostarem sempre per la promoció de la salut individual i comunitària dels nostres veïns, factor imprescindible per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns.

Són grans els reptes que tenim per davant en la present legislatura, i ambiciosos els objectius que ens hem proposat, per a això tenim la voluntat de comptar amb la imprescindible participació dels nostres veïns a través d'accions i programes participatius en els quals ells seran sempre la pedra angular, i que ens agradaria desenvolupa a través de la creació de la Mesa Transversal de la Salut, la qual tindrà com a objectiu principal desenvolupar estratègies transversals a totes les àrees per a millorar la salut col·lectiva i individual dels nostres veïns.A més de la representació de la resta de regidories implicades (Tercera Edat, Igualtat, Educació, Cultura, Esports i Joventut) ens agradaria que aquesta taula comptara amb representació del nostre Centre de Salut i de col·lectius i associacions veïnals i Consell Escolar.

La promoció de la salut individual i comunitària, la prevenció, l'educació en salut, nutrició i activitat física des de la infància fins a la tercera edat, la lluita contra les drogodependències i addiccions, l'estreta col·laboració amb la Regidoria de Tercera Edat per a millorar el benestar i la salut dels nostres majors, seran les guies d'actuació d'aquesta regidora que us saluda i de tot el seu equip.

Entre algun dels reptes més importants que ens plantegem per a la present legislatura estan aconseguir que Sant Joan d'Alacant siga en el transcurs de la mateixa un municipi cardiosaludable, completant el desplegament de desfibril·ladors en els principals edificis públics i estenent la formació en tècniques RCP (Reanimació Cardiopulmonar) al major nombre possible de funcionaris, docents del nostre municipi, xiquets i joves.

És també és prioritari per a aquesta regidoria aconseguir per fi que el nostre municipi puga gaudir almenys d'una Infermera Escolar. Actualment, els xiquets i joves que conformen la comunitat escolar enfronten nous problemes de salut de difícil abordatge sense la participació de professionals especialitzats de la salut, i és una responsabilitat que no es pot carregar sobre els muscles dels docents com es fa ara.

Molts també ja sabeu que per a aquesta regidora la millora de l'atenció primària en el nostre municipi és una autèntica obsessió. Per això seguiré des d'aquesta regidoria lluitant cada dia perquè Sant Joan té al més prompte possible elements tan imprescindibles com el Centre de Salut que mereix i necessita, la recuperació del PAC (Punt d'Atenció Continuada, urgències d'atenció primària 24 hores) i de la farmàcia d'urgències permanent.

Julia Parra Aparicio.

Regidora de Sanitat, d'Igualtat.

juliaparra@santjoandalacant.es

Noticias

La façana de l'Ajuntament de Sant Joan d'Alacant ha estat il·luminada de groc en suport ...
Sanitat per l'Educació Sexual amb perspectiva d'igualtat i diversitat sexual. Treballant l'Educació Sexual amb perspectiva ...
Sanitat i els centres educatius aposten un curs acadèmic més pel Programa d'Educació Sexual, Afectiva ...
Sant Joan se suma a l'estratègia de "Espais lliures de fum" compartint línies de treball ...
La UPCCA, Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de la Regidoria de Sanitat, inicia ...
ASSUMPTE: CONVOCATÒRIA D'AJUDES PER Al CONTROL DE LA SALUBRITAT PÚBLICA I BENESTAR ANIMAL ANUALITAT 2022. ...