Concejalía
Valencià

Amb motiu del 75 aniversari de la Portada de les Aigües potables a Sant Joan, organitzada per l'Ajuntament, l'Associació Cultural Lloixa, la Societat Musical La Pau i amb la col·laboració de Ràdio Club es va celebrar la Ruta de les Fonts.

Alfredo el Campello i Paco Ramón de l'A. de C. Lloixa van explicar la història de cadascuna de les fonts començant per la de Benimagrell, seguint amb la del Carrer del Carmen i acabant amb la de la Plaça d'Espanya.

Els alumnes de la SM La Pau van oferir les seves interpretacions musicals en els moments previs i posteriors a cada explicació, realçant així l'acte. Isidro Buades, cronista oficial de la vila i els membres de l'AC Lloixa van repartir “aigua i entrepans” com es fes en l'acte d'inauguració de la font de l'Ajuntament en 1938 quan es va engegar la primera conducció d'aigua a Sant Joan.

 

Amb motiu d'aquesta efeméride la façana principal de l'Ajuntament albergarà diversos panells explicatius que s'han preparat i que mostren fotos i diversos documents com l'acta de el “Consell Municipal” (com es deia llavors als ajuntaments), els projectes de canalització per a l'arribada de l'aigua potable, així com nombroses curiositats que aproparan als santjoaners i a els qui ens visitin durant aquest mes, una mica més de la nostra història com a poble.