IMATGE
Concejalía
Valencià

El regidor de l'àrea, Marcos *Piña, assegura que Serveis Socials “agilitarà la tramitació del GPS i facilitarà l'accés a més usuaris”

L'edil retrau a VOX que demane ajudes que ja estan previstes en els pressupostos de 2021

 

La Regidoria de Serveis Socials de Sant Joan disposarà d'un servei municipal propi de teleassistència i geolocalització per a malalts d'Alzheimer i altres patologies, segons ha anunciat el regidor de l'àrea, Marcos Piña, en el Ple municipal celebrat aquest dijous. L'equip de govern posarà en marxa aquest servei quan s'aproven els pressupostos municipals de 2021.

Aquest sistema permetrà que els malalts amb alteracions cognitives estiguen localitzats en tot moment i que les famílies coneguen la ubicació dels seus afins davant un possible cas de desorientació de la persona. Ofereix dades a temps real de la zona on es troba la persona i avisa si ix d'una determinada zona de seguretat.

El responsable municipal assegura que “l'Ajuntament ofereix un nou servei davant el retard de la Conselleria de Benestar Social en la resolució de la dependència”. Recorda que “la teleassistència està garantida per la Llei de Dependència” i que des de Serveis Socials “es compleix amb aquesta tasca”, per la qual cosa garanteix “la tranquil·litat de les famílies amb un malalt d'Alzheimer”. Actualment, hi ha 25 usuaris a Sant Joan a través e l'Administració autonòmica. “Amb el nou servei donarem agilitat en la tramitació del GPS i facilitar l'accés a més usuaris”, afirma Pinya.

L'edil de Ciutadans indica que el servei que oferirà l'Ajuntament de Sant Joan inclou formació perquè diversos membres de la família puga manejar aquests dispositius de localització que fixen la posició de les persones amb Alzheimer i són compatibles amb tots els sistemes. “Els tècnics porten més de huit mesos treballant per a tirar avant un nou servei que entenem donarà una millor prestació als veïns amb aquestes necessitats”, assegura Pinya.

El regidor de Serveis Socials ha respost d'aquesta manera a la portaveu de VOX en la seua proposta d'implantar un sistema de teleassistència per al qual ja es compta amb partides pressupostària. “Fa més de huit mesos que els tècnics estan tramitant la implantació del servei de localització per GPS a persones d'Alzheimer”, recorda Pinya, “i és lamentable que des de VOX no coneguen la realitat del municipi i els serveis socials que es presten”.

Pinya ha instat la portaveu de VOX que “pregunte i acudisca a l'Ajuntament per a conéixer tot el treball que es realitza des de l'equip de govern abans de presentar mocions que estan fora de temps perquè el que demanen ja ho posarem en marxa”.