imagen
Concejalía
Valencià

La Regidoria es farà càrrec que participen en les activitats i els assegura als escolars amb menys recursos l'alimentació mentre duren

“Els xavals continuen amb els seus companys de la resta de l'any en les mateixes condicions i alleugem la situació de les famílies”, assegura l'edil Marcos Piña

 

El final del curs acadèmic sol ser una bona notícia, sobretot per als xavals, que durant dos mesos i mig aparquen els llibres i gaudeixen de les vacances d'estiu. Oci, piscines, platges, campaments… hores de joc sense les obligacions del col·legi. Però per a una part de les famílies, suposa un problema. Des de finals del mes de juny fins a inicis de setembre, les llars amb menys possibilitats econòmiques han de fer-se càrrec dels més vulnerables: els menors.

Aquestes famílies deixen de rebre les ajudes per al menjador escolar perquè aquest es tanca, a més de suposar un esforç superior per a la conciliació dels progenitors. Per això, la Regidoria de Serveis Socials de Sant Joan, en col·laboració amb les AMPAs, assumiran el cost de la Escola d’Estiu, que comença el pròxim 1 de juliol fins a mitjan agost, per a una vintena de menors del municipi. “Els xavals continuen amb els seus companys de la resta de l'any en les mateixes condicions, la qual cosa reforça la integració, i alleugem la situació de les famílies”, assegura el regidor de l'àrea, Marcos *Piña.

L'Escola d’Estiu municipal està organitzada per les AMPAs de Sant Joan i es desenvoluparà en tres col·legis de la localitat, en lloc d'un com és habitual per a evitar massificació pel covid-19. Ací els xavals aprenen i es diverteixen a parts iguals, amb la realització de tallers, jocs o gimcanes.

A més, la Regidoria donarà un plus a les famílies, no sols fent-se càrrec del cost complet d'aquestes escoles, sinó amb un menjar afegit. “Volem assegurar-nos d'una correcta alimentació dels menors aquest estiu”, explica el regidor de Ciutadans, “per això complementem el servei de menjador amb un pícnic que servisca de berenar”.

Pinya afirma que “els menús seran equilibrats i els menors mantindran uns hàbits saludables durant tot l'estiu”. Una vegada finalitzada l'Escola d'Estiu, fins a principis de setembre, la Regidoria valorarà la necessitat del repartiment de lots d'aliments per a aquelles famílies que els necessiten.

“Del que es tracta és que totes les famílies puguen gaudir de l'estiu en la mesura de les seues possibilitats”, assegura el regidor de Serveis Socials, “i que, sobretot per als menors, siguen unes vacances de veritat perquè en aquestes edats es formen records molt bonics i no podem permetre que per la falta de recursos econòmics es perden aquesta etapa tan bonica en la vida”.