Concejalía
Valencià

El Museu Arqueològic d'Alacant (MARQ) acull des d'ahir una mostra de 15 monedes d'or i 486 de plata que, en la dècada dels 60, van ser trobades durant unes obres de reforma en una casa del municipi alacantí de Sant Joan d'Alacant. Són peces del segle XIX i componen el conjunt numisnático més important de la província.

La troballa es componia de 15 monedes d'or i 486 monedes de plata que, coincidint el passat any amb el 50 aniversari de la seva trobada, s'han restaurat per a la seva exposició en aquest museu. Les monedes havien estat amagades pel propietari de la casa, Antonio Quereda Chápuli, en un moment d'incertesa per al poble ja que la data d'aquestes peces coincideix amb l'entrada a Espanya de l'exèrcit francès i la fi del Trienni Liberal (1820-1823).

Així ho explicava el director tècnic del museu, Manuel Olcina, i el comissari de l'exposició, Julio J. Ramón Sánchez. En l'acte de presentació va participar l'alcalde de Sant Joan d'Alacant, Manuel Aracil, al costat de la Diputada Provincial Mari Carmen d'Espanya.