foto calle san antonio
Valencià

El cost de les obres ha ascendit a 140.000 euros, sent finançades per l'Ajuntament de Sant Joan d'Alacant i per la Diputació d'Alacant. Després de dos mesos i mig d'obra els treballs han sigut finalitzats remodelant la calçada i les voreres per a millorar l'accessibilitat en tot el carrer.

El projecte contemplava la transformació del carrer en plataforma única, com en altres carrers del centre històric del municipi, millorant tant l'accessibilitat com l'entorn urbà de la zona. “El carrer Sant Antoni és l'exemple de nova mobilitat que pretén aquest equip de govern, prioritzant al vianant, la seua accessibilitat mitjançant la plataforma única i donant un espai essencial a la bicicleta com a principal manera de desplaçament sostenible dins del nostre municipi” explicava l'edil de Mobilitat Pablo *Celdrán.

“Amb la substitució de la vorada i el paviment de les voreres per paviment de formigó imprés en plataforma única i la instal·lació al seu torn de nou mobiliari urbà com a bancs, papereres i jardineres, aconseguim una millora de l'entorn urbà d'especial importància en les zones de centre històric, alguna cosa que és una prioritat per a aquesta regidoria” destaque l'edil d'Urbanisme Eva Delgado.

Unit a la transformació en plataforma única es limita l'accés sol a residents, reduint i calmant el trànsit del carrer i habilitant noves places d'aparcament, tant de motocicletes com de cotxes, a partir de l'encreuament amb José Lamaigniere.