Concejalía
Valencià

Per a conéixer de primera mà aquests moviments inicials, els consellers de l'empresa pública Persones i Ciutat (Pycsa) han visitat la zona per a comprovar in situ l'estat en el qual es troben aquests treballs. Una trobada organitzada per la Consellera Delegada i regidor d'Urbanisme, Eva Delgado (PSOE) i al qual han acudit els directors facultatius de les obres, representada per Jaime Alonso de Ingemed i Juan Ignacio Colado delegat a Alacant de CHM, empresa encarregada de les obres.

Actualment, després d'acabar amb els treballs de desbrossament i neteja, s'estan comprovant els serveis preexistents i s'està duent a terme el trasplantament de l'arbratge situat en les parcel·les que ja han iniciat les obres. Segons Delgado “estan avançant a molt bon ritme, hi havia molt a esbrossar i netejar, ara han començat amb els serveis i canalitzacions”

Referent a la instal·lació d'aigua potable, Aigües d'Alacant ha començat per la zona de l'Avinguda d'Elda a sectoritzar la zona i a realitzar les proves de pressió per trams per a veure l'estat de les canalitzacions, aquestes, han estat molt de temps en sec el que pot provocar problemes en les juntes de pressió, és per això que s'estan realitzant aquestes comprovacions. També es refaran les arquetes dels hidrants que presentaven deficiències.

Les obres van començar al maig i recordem que tenen un cost d'adjudicació de 3.186.000 euros més IVA, comptarà amb 522.000 euros més IVA en millores i un termini d'execució de sis mesos.

“Les obres de finalització d'aquest PAI suposen la consolidació del nucli urbà entorn de les dotacions públiques més rellevants del municipi, l'hospital i la universitat", va assenyalar Eva Delgado.

El PAI de Nou Nazareth, actualment en execució, portava 10 anys paralitzat per l'anterior crisi econòmica, és un dels desenvolupaments urbanístics pendents ms importants de l'àrea metropolitana d'Alacant: els diferents projectes de les promotores amb solars en la zona i les obres d'urbanització sumen més de 150 milions d'euros, i està previst que els treballs associats al desenvolupament de *Nou *Nazareth creuen 2.000 ocupacions durant els pròxims dos anys.

Nou Nazareth és un sector confrontant amb Platja de Sant Joan, Muchavista (al Campello) i el camp de golf. El sector té una superfície de 382.117 metres quadrats, dels quals 202.000 metres quadrats seran destinats a sector residencial (tant blocs com adossats) i a parcel·les comercials, i està situat entre l'Hospital Universitari de Sant Joan i la Universitat Miguel Hernández. També comprén una gran zona verda que travessa la zona i que suposa en conjunt el major parc de la localitat, amb prop de 35.000 metres quadrats.

17 llicències concedides i 1.7 milions d'euros recaptats.

Actualment hi ha concedides 17 llicències d'obra que suposen uns ingressos de quasi 1.7 milions d'euros per a l'Ajuntament. Les llicències estaven condicionades a l'inici de les obres d'urbanització, les promotores Aedas Home, Solpriga i Fama ja han iniciat la construcció dels seus projectes, igual que alguna edificació individual que també quedava dins del sector.

L'interés estratègic d'aquest sector es reflecteix també en la identitat de les promotores que posseeixen sòl en la zona i estan tramitant les llicències per als seus respectius projectes. Així, Aedas Homes i Metrovacesa, dos de les cotitzades que lideren el sector des de la recuperació després de la crisi de la bambolla, són les dues principals propietàries en Nou Nazareth, amb el 23,6% i el 13,3% respectivament. Altres promotores amb una participació menor són Solpriga, amb un 6,6%, Altamira, amb un 6,3%, Realia, amb un 5,2%, i l'alacantina Cívica, amb un 3,8%. El propi Ajuntament posseeix sòl per a 80 habitatges.