rotonda nazareth
Concejalía
Valencià

El dilluns passat van començar els treballs d'urbanització per a l'accés nord a la rotonda projectada en el sector Nou Nazareth.

La rotonda estarà situada en la intersecció entre els carrers Cronista Sánchez Buades i Alcalde Edmundo Seva. A causa de l'execució dels treballs s'ha realitzat un desviament per a facilitar l'accés a Benimagrell, tant l'entrada com l'eixida d'aquest barri es realitza per un accés habilitat en la calleCronista Sánchez Buades.

“El ritme de les obres és molt bo, en aquests moments s'estan habilitant els accessos projectats tant per la zona de Benimagrell com per Conrado Albadalejo” va declarar l'edil d'urbanisme Eva Delgado.

Cal recordar que el PAI de Nou Nazareth, actualment en execució, portava 10 anys paralitzat per l'anterior crisi econòmica, sent un dels desenvolupaments urbanístics pendents més importants de l'àrea metropolitana d'Alacant. Els diferents projectes de les societats promotores amb solars en la zona juntament amb les obres d'urbanització sumen més de 150 milions d'euros, i està previst que amb els treballs associats al desenvolupament de Nou Nazareth es creuen 2.000 ocupacions durant els pròxims dos anys.

Nou Nazareth és un sector confrontant amb Platja de Sant Joan, Muchavista (El Campello) i el camp de golf i està situat entre l'Hospital Universitari de Sant Joan i la Universitat Miguel Hernández, amb una superfície de 382.117 metres quadrats, dels quals 202.000 metres quadrats es destinen a sector residencial, ja siguen blocs d'edificis com a habitatges adossats, i a parcel·les comercials. També comprén una gran zona verda que travessa la zona i que suposa en conjunt el major parc de la localitat, amb prop de 35.000 metres.

“Aquest sector urbanístic millora la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de Sant Joan, té especial importància la connexió amb la platja de Sant Joan i la creació de zones verdes, així com l'impuls en la creació d'ocupació “la seua importància també radica en “la consolidació del nucli urbà entorn de les dotacions públiques més rellevants del municipi, l'hospital i la universitat” ha destacat Delgado.

Les obres, que van començar al maig, tenen un cost d'adjudicació de 3.186.000 euros més IVA, i comptarà amb 522.000 euros més IVA en millores, amb un termini d'execució de sis mesos.

Actualment hi ha concedides 17 llicències d'obra que suposen uns ingressos de quasi 1,7 milions d'euros per a l'Ajuntament. Les llicències estaven condicionades a l'inici de les obres d'urbanització, per la qual cosa les promotores Aedas Home, Solpriga i Fama ja han pogut iniciar la construcció dels seus projectes, igual que alguna edificació individual que també quedava dins del sector.

L'interés estratègic d'aquest sector es reflecteix també en la identitat de les empreses promotores que posseeixen sòl en la zona i estan tramitant les llicències per als seus respectius projectes. Així, Aedas Homes i Metrovacesa, dos de les empreses cotitzades que lideren el sector des de la recuperació després de la crisi de la bambolla, són les dues principals propietàries en Nou Nazareth, amb el 23,6% i el 13,3% respectivament. Altres promotores amb una participació menor són Solpriga, amb un 6,6%, Altamira, amb un 6,3%, Realia, amb un 5,2%, i l'alacantina Cívica, amb un 3,8%. El propi Ajuntament posseeix sòl per a 80 habitatges.