Search
Close this search box.
  • Inicio
  • Sense categoritzar
  • 23 DE FEBRER PRESENTACIÓ LLIBRE:: Sant Joan d’Alacant 1931-1939. Un estudio en torno a las fichas clasificadoras de soldados.
Sant Joan d´Alacant 1931-1939

23 DE FEBRER PRESENTACIÓ LLIBRE:: Sant Joan d’Alacant 1931-1939. Un estudio en torno a las fichas clasificadoras de soldados.

El pròxim dia 23 de febrer a les *19h en Auditori de la Casa de Cultura de Sant Joan d’Alacant es presenta el llibre Sant Joan d’Alacant 1931-1939. Un estudio en torno a las fichas clasificadoras de soldados. Els seus autors són Juan Antonio Pujol Aguado y Ramón Mañas García.

El treball realitza una investigació de tot el període de la II República a Sant Joan d’Alacant, amb especial atenció als partits polítics i sindicats, les eleccions i sobretot als esdeveniments que es van viure durant la guerra, moment en què la vila va ser lloc d’acolliment de gran nombre de xiquets i xiquetes desplaçades del front i que van ser atesos en les colònies infantils, així com acollits en les llars de famílies santjoaneres.

 

L’estudi parteix de les fitxes classificadores dels soldats que van lluitar en l’exèrcit i les milícies republicanes. Fitxes que es van realitzar en la delegació del Camp de Presoners d’Alcoi que va funcionar a Sant Joan d’Alacant, i que es conserven en l’Arxiu Municipal. D’aquesta manera s’inclou un llistat de soldats, amb tota la informació que s’ha pogut recuperar, i un llistat de víctimes i represaliats.

 

El llibre ha sigut editat per l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant i la Regidoria d’Educació i Cultura, que assumeix les competències també de Memòria Democràtica, i ha sigut coordinat per l’Arxiu Municipal, en el marc de la nostra col·laboració amb la Xarxa Memòria de la FVMP.