Search
Close this search box.
  • Inicio
  • Sense categoritzar
  • BASES CONVOCATÒRIA PER A l’ELECCIÓ DE REINES I DAMES D’HONOR FESTES SANTÍSSIM CRISTo DE LA PAZ 2023
IMAGEN CONVOCATORIA REINAS DE LAS FIESTAS 2023_1 - VAL

BASES CONVOCATÒRIA PER A l’ELECCIÓ DE REINES I DAMES D’HONOR FESTES SANTÍSSIM CRISTo DE LA PAZ 2023

1.  Podran presentar‐se als càrrecs de Reines de les Festes o Dames d’Honor de les Festes Majors en Honor al Santíssim Crist de la Pau, qualsevol dona o xiqueta del poble de Sant Joan d’Alacant   que ho desitge. També podran aportar candidates als  càrrecs majors i infantils, les diferents Penyes del Crist que es troben inscrites en la “Junta de Penyes Crist de la Pau” de Sant Joan d’Alacant.

 

2.  ELs requisits per a poder presentar‐se a aquesta convocatòria seran dues:

•  Estar empadronada(*) en el municipi de Sant Joan d’Alacant

   (*)En cas de candidatures presentades a través de la Junta de Penyes, no serà necessari l’empadronament sempre que la Penya        corresponent certifique que aquesta candidata forme part d’ella.

• Per als càrrecs majors, podran presentar-se totes aquelles dones que complisquen 18 o més anys durant el 2023. Als càrrecs infantils podran presentar-se les xiquetes nascudes entre els anys 2010 i 2014 (tots dos inclusivament). 

 

3.  Les candidates tant majors com infantils seran triades per un jurat qualificador durant una o més jornades de convivència. Tindran en compte   les seues aptituds, experiència festera, estudis i coneixement de les Festes i del Municipi. 
En el cas d’haver-hi  més de  3 candidates, tant adultes com infantils, es preseleccionaran a les futures representants de les Festes Majors durant l’última jornada de convivència.

 

4.  L’Elecció de les Reines i Dames de les Festes del Santíssim Crist de la Pau 2023 serà en directe, el dia 25 de març a l’auditori de la Casa de Cultura.

 

 

5.  Les aspirants no preseleccionades podran tornar a presentar la seua candidatura en anys posteriors, sempre que continuen complint amb els requisits de futures convocatòries.

 

6.  El jurat estarà compost per persones amb àmplia experiència festera, especialistes en àrees artístiques, culturals, comunicatives i càrrecs institucionals. Estarà compost per un nombre de membres imparell. Amb aquest jurat es pretén buscar la major transparència a l’hora d’exercir la presa de decisions.

 

7.  El termini d’inscripció per a ser aspirant als càrrecs de representació de les Festes del Santíssim Crist de la Pau 2023, s’inicia aquest 21 de gener i finalitza a les 23.59 hores del dia 19 de febrer. Una vegada finalitzat el termini d’inscripció es farà una reunió informativa l’assistència de la qual serà obligatòria. 

 

8.  Per a la inscripció a Representants majors de les Festes s’haurà de facilitar el nom i cognoms complets, any de naixement, adreça, telèfon de contacte i correu electrònic.

 

9.  Per als càrrecs infantils, a més de tot l’anterior, els noms i cognoms complets de la mare i pare o tutors legals. En cas de menors amb pares en règim de separació o divorci es necessitarà l’autorització expressa de tots dos per a poder exercir el càrrec.

 

10.  Per a realitzar la inscripció, hauran d’enviar les dades sol·licitades al correu electrònic  reinasydamas@gmail.com.

 

Totes aquelles famílies i candidates que es presenten a aquest procés han de   tindre molt en compte que el Càrrec Fester que representaren comporta una enorme responsabilitat amb el poble de Sant Joan d’Alacant i les Festes del Santíssim Crist de la  Pau i que durant tot un any hauran d’exercir-lo  amb compromís ple. La Regidoria de Festes juntament amb la Comissió de Festes del Santíssim Crist de la Pau posarà a la disposició de les pròximes Reines i Dames de les nostres Festes Majors, tot l’imprescindible per a exercir els seus càrrecs.

 

Sant Joan  d’ Alacant, 21 de gener de 2023