Search
Close this search box.
Presentacion Tapaporte Sant Joan 2023 (1)

El Tapaporte 2023 torna per a assaborir Sant Joan

Del 6 de març al 5 d’abril, 24 establiments participen en esta campanya de suport a l’hostaleria amb la col·laboració de la Ruta del Vi d’Alacant

Amb l’eslògan ‘Tapaporte 2023: Assaboreix Sant Joan’, la campanya de suport a l’hostaleria local torna durant les pròximes setmanes. A causa de l’èxit i acolliment del Tapaporte en edicions anteriors, l’Ajuntament de Sant Joan d´Alacant, a través de la Regidoria de Comerç i Turisme, vol potenciar esta iniciativa, posant en marxa una nova campanya que conservarà la seua essència, però amb el caràcter més innovador i atractiu, iniciat en campanyes anteriors.

L’objectiu d’aquesta campanya és incentivar la cultura de la tapa, fomentar la qualitat i creativitat de les mateixes i impulsar el turisme gastronòmic en el nostre municipi. Es tracta d’una iniciativa on el comerç i el turisme van units per a poder oferir als veïns i visitants una experiència gastronòmica d’alt nivell. Gràcies a la vinculació de les marques com a L’Exquisit Mediterrani i La Ruta del Vi d’Alacant es busca promocionar l’hostaleria del municipi, convertint a Sant Joan en un destí d’excel·lència gastronòmica.

La presentació de la campanya ha tingut lloc aquest migdia en el restaurant Almantoni, un dels participants en la iniciativa. En l’acte han intervingut l’alcalde de Sant Joan d’Alacant, Santiago Román; la regidora de Comerç i Turisme, Rosario Tomás; el president de l’Associació de Comerciants de Sant Joan, Manuel Nieto; la presidenta de l’Associació Ruta del Vi d’Alacant, María Miñano. També han acudit el president d’honor de l’Associació de Comerciants, Antonio Sáez; la gerent de la Ruta del Vi d’Alacant, Lorda Rubio; el representant de FACPYME, José Antonio López Vizcaino; i els hostalers participants en el Tapaporte 2023, que han aportat les seues creacions culinàries.

Presentacion Tapaporte Sant Joan 2023 (6)

 

En la presentació de la campanya, l’alcalde de Sant Joan d’Alacant, Santiago Román, ha assegurat que recuperar el Tapaporte “és un encert absolut”, ja que “si l’hostaleria de Sant Joan va bé, el comerç de Sant Joan va bé”. Per part seua, la regidora de Comerç i Turisme, Rosario Tomás ha destacat la importància de “reprendre una campanya molt volguda pels hostalers i pel públic, que sempre havia donat molt bons resultats. El Tapaporte és positiu per a l’hostaleria i per a tot el comerç, ja que atrau visitants a Sant Joan que consumeixen tant en els establiments de restauració com en el nostre xicotet comerç”.

El president de l’Associació de Comerciants de Sant Joan, Manuel Nieto, ha agraït a l’Ajuntament de Sant Joan que haja tornat a llançar la campanya ja que el Tapaporte “és molt demandat per l’hostaleria local”. A més, la presidenta de l’Associació Ruta del Vi d’Alacant, María Miñano, ha comentat que aquesta entitat “no està formada únicament per cellers i vinyes. Els restaurants, vinotecas, allotjaments, agències de viatge, empreses de turisme actiu i els municipis amb tots els seus recursos, també formen part de la Ruta de Vi”.

 

Preu únic de tapa i beguda

La campanya ‘Tapaporte 2023: Assaboreix Sant Joan’, en la qual participen 24 establiments hostalers del municipi, s’iniciarà el 6 de març i finalitzarà el 5 d’abril. Cada establiment participa amb una tapa que oferirà en la seua carta habitual en els dies de celebració del Tapaporte. El preu únic de la tapa, que se servirà amb una beguda, és de 3,90 euros. Aconseguir el *tapaporte és senzill, només cal sol·licitar-ho en qualsevol dels establiments adherits a la campanya, presentar-ho cada vegada que es consumisca una tapa diferent per a obtindre un segell, a manera de passaport, i una vegada completat amb els 8 segells depositar-ho a l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant (Plaza d’Espanya, 1). Es podran depositar des del 6 de març fins a l’11 d’abril.

Presentacion Tapaporte Sant Joan 2023 (12)

 

Esta campanya també té premi, entre tots els tapaportes depositats a l’Ajuntament se sortejaran 24 menús degustació per a dues persones, obsequi dels restauradors participants. A més, els 150 primers ‘tapaporteros’ a depositar la seua cartilla completada seran obsequiats amb una samarreta commemorativa de la campanya. Com no pot ser d’una altra manera els restauradors també tenen premi. Les persones consumidores de tapes voten a la tapa més creativa i a la més saborosa. El 14 d’abril se celebrarà el sorteig, que serà públic, dels menús degustació i el lliurament de premis als restauradors.