Search
Close this search box.
  • Inicio
  • Cultura
  • La programació cultural de Sant Joan per a 2024 gira entorn del 245 aniversari del naixement del poble després de segregar-se d’Alacant
PRESENTACION PROGRAMACION CULTURAL ENERO JUNIO 2024 SANT JOAN RED 15.04.56 (5)

La programació cultural de Sant Joan per a 2024 gira entorn del 245 aniversari del naixement del poble després de segregar-se d’Alacant

L’agenda del primer semestre de l’any inclou espectacles molt atractius amb una entrada solidària de 3 euros a benefici d’entitats socials locals

La revolució cultural arriba a Sant Joan en 2024. La Regidoria de Cultura ha presentat una programació per al primer semestre de l’any que serà completa, diversa, familiar i solidària. Una programació que tindrà com a nexe comú una celebració molt especial, el 245 aniversari del naixement de Sant Joan com a poble, ja que va ser en 1779 quan es va segregar de la ciutat d’Alacant. Esta efemèride es recordarà al llarg de tot l’any amb diversos actes, amb esdeveniments que es mantenen en la programació i amb noves iniciatives amb les quals es pretén innovar i arribar a un major número de públic.

Este matí s’ha presentat la programació cultural del primer semestre de 2024 en el saló de plens de l’Ajuntament de Sant Joan. En l’acte han intervingut l’alcalde, Santiago Román, i el regidor de Cultura, David Aracil, que han estat acompanyats per representants d’entitats que formen part d’eixa extensa programació, com són Toni Cristóbal, director del Festival de Cinema; Daniel Sampedro, de Maniquí Teatre; Íñigo Lanz, dissenyador i il·lustrador; Juan Luis Mira, autor i director teatral; Pierpaolo Laconi, creador de l’espectacle de bombolles de sabó ‘Dreaming Bubbles’; i Nines Caro, presidenta de la Comissió de Festes de Fogueres de Sant Joan.

L’alcalde, Santiago Román, ha agraït la participació de totes estes entitats, així com d’altres col·lectius i associacions locals que també col·laboren en la programació cultural. “Jo vull animar que els santjoaners i santjoaneres acudisquen a estos actes, així com als visitants que es puguen acostar fins a Sant Joan, perquè l’èxit d’esta programació s’aconseguix si el públic acudix als espectacles, s’ho passa bé i sempre té a Sant Joan com a referent”, ha assenyalat l’alcalde.

Per part seua, el regidor de Cultura, David Aracil,ha començat realitzant un balanç dels primers 6 mesos de gestió en l’àrea de Cultura, amb esdeveniments que han rebut una gran resposta del públic, com ‘La Noche en vela’, el Mercat Renaixentista, Halloween, els concerts ‘Homenatge a Nino Bravo’ i ‘Tribut a Il Divo’, el tren ‘Sant Joan Exprés’, el 75 Aniversari de les Reines i Dames, l’Escola Municipal de Teatre, la visites teatralitzades al refugi antiaeri de Pedro José o el “salt qualitatiu i quantitatiu” dels tallers culturals per a totes les edats. “A partir de l’experiència, l’aprenentatge, l’evolució, la voluntat de millora i superació – ha assegurat David Aracil, afrontem la revolució cultural, un canvi que partix d’una doble premissa: mantindre el que funciona, sense ruptures, i innovar, arriscar-se, atrevir-se. Intentar el canvi”.

Eixa aposta per innovar comença per la celebració del 245 aniversari del naixement de Sant Joan d’Alacant. Esta efemèride partix amb un logo commemoratiu, creat per Íñigo Lanz, que unix lletres i números per a crear un cor. Entorn d’este 245 aniversari s’organitzarà un acte al mes en col·laboració amb associacions locals, actes com, la reproducció d’una postal de la Plaça Maisonnave en 1900 (al gener); una Ruta Cultural a les Ermites del Calvari, Santa Ana, Vila Flora, La Llágrima, Fabraquer, Palmeretes, Finca Abril i Benimagrell (al febrer, amb l’Associació Lloixa i la Societat Musical La Paz); un recorregut saludable per les bogues de la segregació de 1779 (al març, amb la Associació Camins, Lloixa i el Projecte Terra); un acte institucional en homenatge a les primeres Eleccions Municipals Democràtiques 1979 (a l’abril); o l’exposició ‘Arquitectura il·lustrada’ d’Íñigo Lanz, a la Casa del Rellotge (al maig).

Reobertura de la Casa de Cultura

Així mateix, la Casa de Cultura reobri les seues portes, després de 5 mesos tancada per les obres de climatització, el 27 de gener. La reobertura serà de manera gradual, començant per l’auditori, que albergarà el musical ‘Mary Poppins’. Este espectacle serà el primer d’un grup d’esdeveniments molt atractius, que ompliran l’aforament del recinte i per als quals es demanarà una entrada solidària de 3 euros, a benefici de Càritas, AECC, Fundación Lukas, l’Associació de Discapacitats i Familiars, APSA, Creu Roja i APCA. Estos espectacles seran, el 18 febrer, ‘Dreaming Bubbles’, de WhiteDream, amb el qual Pierpaolo Laconi, ‘el mag de les bambolles’ va aconseguir el Guinness World Rècord 2022 per la ‘Bambolla de sabó més gran del món bufada amb les mans’; el 16, 17, 23 i 24 març serà la segona edició de ‘NOSaltres’; el 7 abril el musical ‘La Bella i la Bèstia’; el 20 abril, el musical ‘Plüvia’, de Juan Luis Mira, patrocinat per l’Ajuntament de Sant Joan , que s’estrena el 6 d’abril en el Teatre Principal d’Alacant i serà Sant Joan el primer municipi on comence la gira; i el 25 maig, amb els ‘Monòlegs de David Domínguez’.

Altres novetats són el retorn de Petit Teatre (des del diumenge 21 de gener fins a juny), l’acte commemoratiu de l’Alliberament d’Auschwitz amb la participació de la Casa Jueva d’Alacant (divendres 26 de gener); ‘Febrer de l’Amor’, amb el concert Marvin Labara i comèdies de Teatre; La Paka Market (de febrer a juny); un ‘Març entre bastidors’, amb tots els grups de teatre santjoaners (Roberto Mira, Kynortion Teatre i Maniquí Teatre) i el certamen NOSaltres (amb 4 grups de la Comunitat Valenciana i de la resta d’Espanya); el XXIV Festival de Cinema, del 21 al 27 d’abril; el Certamen de Narrativa de la Foguera Plaza Maisonnave; la Fireta del Llibre (a la fi d’abril); la Gala de Dansa (dirigida per Núria de l’Alba, on participaran totes les acadèmies de ball santjoaneras); l’estrena de ‘Romeo i Julieta’ a càrrec de ‘Nos Movemos’, al maig, a la Casa Prytz; el Dia de la Família, també a la Casa Prytz; una Trobada Provincial de Mestresses de Casa; i el mes de ‘Juny de foc’, amb les Festes de Sant Antoni de Pàdua de Santa Faç i les Fogueres de Sant Joan.