Search
Close this search box.
  • Inicio
  • Alcaldia
  • L’Ajuntament de Sant Joan concedirà la Medalla de la Vila a la Sociedad Musical La Paz
FOTOS PepPriscila RECEPCION BANDA LA PAZ 28 OCT 23 SANT JOAN at 17.46.22

L’Ajuntament de Sant Joan concedirà la Medalla de la Vila a la Sociedad Musical La Paz

La corporació municipal ofereix una recepció a l’entitat en obtindre el primer premi del 43 Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana

L’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant ha oferit este matí una recepció oficial a la Sociedad Musical La Paz amb motiu del recent assoliment obtingut per l’entitat cultural santjoanera, en aconseguir el primer premi i menció especial en el 43 Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana, que va tindre lloc el diumenge 22 d’octubre en el Palau de les Arts de València. Uns dies després, la directiva de l’entitat musical, la seua direcció artística i bona part dels seus components han acudit a l’Ajuntament on han rebut la felicitació de la corporació municipal, així com de les entitats festeres de la localitat que també han acudit a la cita.

L’acte institucional, celebrat en el saló de plens, ha consistit en la signatura en el Llibre d’Or de l’Ajuntament de Sant Joan per part del president de l’entitat, José Ángel Espinós, i del director de la banda titular, Joan Espinosa. Després d’ells han estampat la seua rúbrica tots els músics que han volgut, deixant patent la seua petjada en este moment històric per a l’entitat musical creada a Sant Joan en 1871.

En el transcurs de l’acte, l’alcalde, Santiago Román, ha anunciat que l’Ajuntament iniciarà les gestions per a concedir la Medalla de la Vila de Sant Joan d’Alacant a la Societat Musical La Paz. En presència de portaveus dels quatre grups polítics municipals, Román ha explicat que “el Reglament Municipal d’Honors i Distincions considera la Medalla de la Vila com una ‘condecoració creada per a premiar mèrits extraordinaris que concorren en personalitats, entitats o corporacions que hagen sobreeixit per la seua tasca meritòria i actuació en benefici i honor del poble’, uns mèrits que la Sociedad Musical La Paz han aconseguit de manera més que merescuda en les seues ja 151 anys d’història”, ha afegit l’alcalde.

El jurat del 43 Certamen Autonòmic de Bandes de Música va concedir a la Sociedad Musical La Paz la puntuació màxima dels tres aspirants, 290,5 punts, la qual cosa va suposar el primer premi i la menció especial en la màxima categoria.