Search
Close this search box.
  • Inicio
  • Manteniment i Obres
  • L’Ajuntament de Sant Joan remodela la plaça de Benimagrell amb una subvenció de la Diputació d’Alacant de 40.000 euros
WhatsApp Image 2024-04-15 at 14.53.24 (3)

L’Ajuntament de Sant Joan remodela la plaça de Benimagrell amb una subvenció de la Diputació d’Alacant de 40.000 euros

El pressupost total de l’obra, amb l’aportació municipal, supera els 57.000 euros, que han permés eliminar barreres i millorar el paviment i la jardineria

L’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant ha invertit 57.118 euros en la remodelació de la Plaça de Benimagrell, enclavament principal d’este nucli urbà santjoaner, situat enfront de l’ermita de Sant Roc, que ha millorat el seu aspecte i comoditat gràcies a l’actuació realitzada els últims mesos, amb unes obres que han comptat amb la subvenció de la Diputació d’Alacant. Esta obra ha rebut una ajuda de 39.668 euros procedents del pla de Subvencions d’Infraestructures i Assistència a Municipis Pla +A prop 2022, al qual va concórrer l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant. A esta subvenció, pròxima al 20% de l’import total, s’ha incorporat l’aportació municipal d’uns 8.300 euros, amb en sumar l’IVA dona l’import final de 57.118 euros.

La remodelació realitzada en la Plaça de Benimagrell ha permés, en primer lloc, salvar les diferents altures i barreres arquitectòniques es donen en este espai, amb els canvis d’altura que provocaven les vorades de la vorera i la plaça en si mateixa. Ara s’ha unificat el terreny, salvant el lleuger pendent i integrant els elements de jardineria i mobiliari urbà. Els treballs han consistit, primer, en la demolició d’escocells i paviments, i el desmuntatge de mobiliari urbà, per a més endavant escometre la nova pavimentació de la plaça i la integració dels arbres i jardineres en l’entorn. Un detall a tindre en compte és que en el nou paviment es mostra el traçat de l’antiga séquia principal que recorria Sant Joan, la Sèquia Mare, per la qual arribava l’aigua fins a Benimagrell.

En opinió de l’alcalde, Santiago Román, “es tractava d’una plaça que demandava una actuació i hem aprofitat esta subvenció de la Diputació Provincial per a sanejar-la i rehabilitar-la”. Per part seua, el regidor d’Imatge Urbana, José Luis Olcina,ha destacat que amb esta obra “s’atén una reivindicació veïnal, especialment de persones majors, i al mateix temps posem en valor el centre neuràlgic de Benimagrell, on els veïns i visitants poden gaudir de la plaça, tant en festa com en les partides de pilota valenciana que ve a disputar ací clubs de tota la província”, ha explicat l’edil. Cal recordar que continua presidint la plaça l’escultura de gran format, obra de Pepe Azorín, titulada ‘Homenatge al joc de la pilota’.