Search
Close this search box.
  • Inicio
  • Sense categoritzar
  • L’Oficina ACCELERA PIME de F.E.M.P.A. i Foment Econòmic Sant Joan organitzen una jornada sobre Ajudes a la Transformació Digital
imagen

L’Oficina ACCELERA PIME de F.E.M.P.A. i Foment Econòmic Sant Joan organitzen una jornada sobre Ajudes a la Transformació Digital

Una iniciativa FEDER a la qual se suma la regidoria de comerç de l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant amb l’objectiu de continuar fomentant la digitalització de tots els sectors productius del municipi, dirigida a comerços, autònoms, emprenedors i empreses de fins a 49 treballadors a les quals s’orientarà sobre les ajudes europees destinades a la digitalització sense distinció del sector al qual pertanguen.

L’Oficina Accelera PIME de FEMPA (Federació d’Empreses del Metall de la Província d’Alacant) i el regidor de Foment Econòmic, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant, el socialista Manel Giner, van mantindre una reunió de treball amb l’objectiu d’organitzar una potent jornada per a informar, assessorar i dinamitzar al teixit comercial i empresarial de tots els sectors de la localitat en matèria d’ajudes europees dirigides a la digitalització d’autònoms, PIMES i emprenedors tant del Govern Central com de la Generalitat Valenciana.

La jornada, que tindrà caràcter gratuït, se celebrarà de manera presencial dimecres que ve 9 de març de 2022 a les 15.00 h. a fi de no coincidir amb horari comercial i possibilitar la major de les afluències, a la Sala de Conferències de l’Arxiu Municipal i Biblioteca Pública Amelia Asensi Bevià, situada en La Rambla de la Llibertat, número 22. Les inscripcions estan obertes en l’enllaç https://www.fempa.es/noticias/actualidad/jornada-informativa-oap-fempa-en-sant-joan o QR que acompanya a la cartelleria de l’acte.

Les Oficines Accelera Pime posades en marxa en tota Espanya per Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, compten amb un pressupost global de 8 milions d’euros, dels quals Red.es aportarà 6,3 i les entitats beneficiàries la resta. Les actuacions estan cofinançades amb fons FEDER de la Unió Europea, en el marc del Programa Operatiu pluriregional d’España FEDER 2014-2020 (POPE) sota el lema “Una manera de fer Europa”.

En el centre de la iniciativa, es troba l’objectiu de contribuir a la digitalització i modernització de les pimes del teixit empresarial. Per a això, el programa recollirà una sèrie d’actuacions com són les pròpies Oficines Accelera PIME i el Kit Digital.

El Kit digital que serà objecte d’explicació exhaustiva durant la jornada convocada, té com a objectiu subvencionar l’adopció de solucions de digitalització disponibles en el mercat, proveïdes per agents digitalitzadors. Aquest programa permetrà la digitalització de les petites empreses, microempreses i persones en situació d’autoocupació mitjançant la subvenció de solucions de digitalització, oferides pels agents digitalitzadors adherits al programa.

Al fil de la celebració d’aquesta jornada, Giner indica que “la digitalització ja no és una millora competitiva, sinó un requisit de base a l’inici d’una aventura empresarial o comercial i per a la regidoria que dirigisc és una sort poder portar aquest programa de la mà de FEMPA i de l’Oficina Accelera PIME del Ministeri en un clar exemple d’aqueixa col·laboració públic privada de la qual tant he parlat i practicat des de la meua arribada en el mandat anterior. Estic segur que en breu afermarem i ampliarem aqueixa col·laboració amb la Federació”. Amb aquesta filosofia darrere “l’objectiu d’aquesta jornada és el donar a conéixer aquest programa i acompanyar als autònoms i empresaris del municipi i de la comarca en el procés tan urgent i necessari de digitalització. En aquest procés l’Ajuntament de Sant Joan col·laborarà de manera activa en la seua consecució com ja fa des de 2019. La simplicitat del sistema que s’exposarà, que allibera pràcticament el sol·licitant de tràmits i gestions és, segons el meu criteri, un dels punts forts del programa juntament amb les quanties que el mateix destina en virtut del nombre d’empleats i dels serveis a triar d’entre els recollits en un catàleg de prestacions i serveis a triar”.