Search
Close this search box.
REUNIÓN 19 DE MAYO CON IMICALI

Mediació: la teràpia del conflicte.

Aquest divendres, 19 de maig, els serveis d’Igualtat, Educació, Esports, Mesures Judicials i Policia Municipal van mantenir una reunió amb l’expert d’IMICALI, Alberto Díez, amb la finalitat coordinar-se amb MEDIAPROP (Mediació de Proximitat) que pròximament complirà un any d’antiguitat en la nostra localitat.

Tal com va comentar Alberto Díez durant la sessió, la “Mediació és la teràpia del conflicte” ja que és el mètode que facilita a les persones resoldre les seues discrepàncies o conflictes d’una manera consensuada amb l’ajuda d’un mediador o mediadora. En la mediació es crea un espai de diàleg i de comunicació, ajudant a comprendre l’origen de les diferències, a confrontar visions i al fet que les parts creuen les seues pròpies solucions, amb acords més creatius, personalitzats i satisfactoris, evitant el litigi i la confrontació. Tot això sota el principi de confidencial del procés i la imparcialitat de les persones expertes en mediació.

La mediació serveix per a aconseguir acords en àmbits com ara el familiar, sanitari, penal, empresa, conflictes entre particulars i altres àmbits com els conflictes amb l’Administració Pública, en l’àmbit socioeducatiu…. Aquest servei pot sol·licitar-lo qualsevol ciutadà o ciutadana, entitat pública o privada; professionals del dret; etc. en qualsevol moment d’un conflicte. Abans d’iniciar un procediment judicial, una vegada iniciat i fins i tot per a fer complir el que s’estableix en una sentència.

Des de juliol de l’any 2022, Sant Joan compta amb el servei de mediació (MEDIAPROP) subvencionat per la Conselleria de Justícia. Es desenvolupa en el Jugat de Pau del Sant Joan d’Alacant, 1a planta, els dimarts de 10.00 a 13.00 i els dijous de 17.00 a 20.00 i és atès per personal de l’Institut de Medicació de l’Il·lustre Col·legi d’Advocacia d’Alacant (IMICALI) de manera totalment gratuïta. La persona que estiga interessada pot posar-se en contacte a través del correu electrònic habilitat per a tal fi: mediacionsantjoan@icali.es També a través del correu electrònic i telèfon de la Regidoria de Participació Ciutadana: 966012874/ 638954214