Search
Close this search box.
CASTbarrapanCaptura

Sant Joan per una alimentació sense desaprofitaments

Sant Joan d’Alacant per mitjà de la regidoria de Medi Ambient, dirigida per Esther Iborra, s’uneix a la “IV Setmana contra el desaprofitament alimentari” que entre el 27 de setembre i l’1 d’octubre celebra l’Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC) en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, per a conscienciar sobre la importància de no malgastar el menjar.

Amb la finalitat de conscienciar a totes les baules de la cadena alimentària, des de productors fins a consumidors, sobre la importància d’aprofitar els aliments, AECOC organitza anualment la ”setmana contra el desaprofitament”. Una iniciativa de col·laboració que lluita contra el desaprofitament alimentari i que enguany celebrarà la seua quarta edició aquesta última setmana de setembre concretament del dilluns 27 de setembre al divendres 1 d’octubre.

Durant aquesta setmana, els diferents agents de la cadena de valor (sector primari, indústria, distribució, hostaleria) i també administracions, mercats municipals, associacions de consumidors… duen a terme accions de sensibilització i informació al consumidor i a l’opinió pública destinats a posar en valor els aliments.

Aquesta campanya se celebrarà en el marc de la iniciativa ‘L’alimentació no té desaprofitament’, en la qual AECOC treballa al llarg de tot l’any per a previndre el desaprofitament d’aliments i en la qual participen més de 700 empreses.

L’Ajuntament de Sant Joan a més d’una campanya de conscienciació mitjançant cartelleria i informació de carrer a ciutadans i comerços, il·luminarà de verd la façana de l’edifici consistorial, no sols el 29 de setembre, coincidint amb el Dia Internacional de la Conscienciació sobre la Pèrdua i el Desaprofitament Alimentari, sinó durant tota la Setmana Europea contra el Desaprofitament Alimentari amb la finalitat de visibilitzar aquesta campanya. 

“El desaprofitament d’aliments no ha de preocupar-nos únicament des del punt de vista social o humanitari sinó també des del punt de vista ambiental ja que quan malgastem aliments també malgastem l’energia i l’aigua que es requereixen per a cultivar-los, collir-los, transportar-los, etc. Cadascun en el nostre dia a dia podem col·laborar a evitar la generació innecessària de desaprofitaments canviant xicotets hàbits”