Search
Close this search box.
REUNION CLIA POLITICOS SANT JOAN (12)

El CLIA presenta el seu programa electoral a polítics de Sant Joan

El Consell d’Infància i Adolescència es reunix amb candidatures a les Eleccions Municipals del 28M als quals expliquen la campanya ‘Vota per la meua’

La campanya ‘Vota per la meua’, creada pel Consell Local d’Infància i Adolescència de Sant Joan d’Alacant, ja ha arribat a polítics d’este municipi. El passat cap de setmana, els xiquets, xiquetes i adolescents que formen el *CLIA es van reunir a la Casa de la Joventut amb representants de candidatures locals que concorren a les pròximes Eleccions Municipals, als quals van llançar totes les seues propostes en àrees com l’entreteniment, salut, protecció a la infància, educació, igualtat i medi ambient.

El CLIA va convidar a la reunió als partits que actualment té grup municipal en el consistori de Sant Joan, i a la convocatòria van acudir representants del PP, PSOE i Compromís. Una finestra de menors, que porten mesos treballant en esta campanya promoguda per l’Ajuntament de Sant Joan, es van reunir amb els sis polítics, que van escoltar amb detall punt rere punt del seu ‘programa electoral’.

L’objectiu d’esta campanya és demostrar que, encara que xiquets, xiquetes i adolescents no tenen dret a vot, sí que tenen dret a participar i a manifestar les seues opinions i propostes útils entorn dels temes que més els afecten. ‘Vota pel meu’ és una iniciativa d’UNICEF, que va realitzar en les eleccions de 2015 amb diferents Consells d’Infància i Adolescència d’Espanya, i que el CLIA de Sant Joan d’Alacant ha adaptat de cara a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. Esta campanya pretén aprofitar un any marcat per les cites electorals per a, a través d’una acció protagonitzada per xiquets, xiquetes i adolescents, cridar l’atenció sobre el dret a la participació de la infància i adolescència.

Per a això, el CLIA porta treballant des de gener amb diverses activitats que li han portat a elaborar un programa electoral de la infància i l’adolescència, sobre la base de les seues propostes i a les recollides en col·laboració amb els centres d’ensenyament en àrees com a entreteniment, salut, protecció a la infància, educació, igualtat i medi ambient.

El resultat d’este projecte, un conjunt de propostes elaborades per xiquets, xiquetes i adolescents, i presentades en forma de programa electoral estan sent difoses en diferents accions, com un vídeo i cartells amb les seues demandes. A més, el CLIA ja han mantingut una reunió amb els partits polítics autèntics als quals han presentat el programa electoral de la Infància.

La veu de la infància i l’adolescència ha sigut escoltada a Sant Joan.