Search
Close this search box.
reunion consejo social sant joan

Participació Ciutadana obri el termini per a renovar el Consell Social de la Vila de Sant Joan

Els components del col·lectiu ofereixen atenció al públic els dilluns 20 i 27 de novembre en la seua nova seu situada en el Carrer L’Ordana

El Consell Social de la Vila de Sant Joan renovarà els seus components el pròxim 4 de desembre, en una sessió del Plenari, prevista a les 19.00 hores a la sala de Conferències de la Biblioteca Municipal ‘Matilde Asensi Bevià’. En esta renovació del Consell, també s’elegirà la Presidència Ciutadana, votant entre les candidatures que es presenten. Per tant, ja està obert el termini per a presentar candidatures, tant al Consell com a la Presidència.

Fins al 27 de novembre es pot enviar una carta de presentació o un vídeo a l’adreça de correu electrònic participa@santjoandalacant.es. Tota persona o col·lectiu que ja forma part del CSSJ, si desitja continuar participant, tant sigues persona física o jurídica, no és necessari que ho notifiques, ja que es dona la sol·licitud que es va fer en el seu moment per renovada. Si desitja donar-se de baixa, només ha d’emplenar i manar aquesta sol·licitud de baixa. Per contra, si vol entrar a formar part del Consell, s’ha d’enviar una declaració de voluntat per correu electrònic (si eres una persona física) o per seu electrònica (si eres una associació) abans del 27 de novembre.

En el Plenari s’elegirà per votació, a la Presidència Ciutadana del Consell. També es presentaran, voluntàriament, aquelles persones que desitgen representar a cadascuna de les 5 zones en les quals està dividit el municipi de Sant Joan. Igualment quedarà constituïda la Comissió Permanent amb la presidència del Consell, la representació de cadascuna de les 5 zones i la representació de les associacions per àmbits (1 representant per cada 5 associacions del mateix àmbit)

Una altra novetat consisteix en el fet que els dilluns 20 i 27 de novembre hi haurà atenció al públic, per part de membres del Consell Social, per a totes aquelles persones que s’acosten i vulguen informar-se sobre este òrgan de participació. Estaran en la seu que comparteixen amb els Scouts en el Carrer L’Ordana, cantonada Carrer del Mercat, amb un horari de 18 a 20.00 hores.

Constitució del Consell

El Consell Social de Sant Joan es va constituir el 5 d’agost de 2021. Està format per les persones que, a títol individual, vulguen participar. També per aquelles associacions, inscrites en el Registre d’Entitats d’Interés Municipal (REIM), que decidisquen formar part d’este òrgan. Actualment hi ha inscrites 82 persones (entre jurídiques i físiques).

El Consell Social de la Vila de Sant Joan d’Alacant és el màxim òrgan consultiu de participació el reglament orgànic de la qual va ser aprovat per unanimitat el 23 d’abril de 2021 pel Ple de l’Ajuntament. Té com a objectius promoure la participació ciutadana, ajudar el govern local a informar la ciutadania de la seua gestió, consultar a sectors específics que seran afectats amb les seues decisions, disposar d’informació precisa sobre demandes i interessos ciutadans, integrar a la ciutadania en determinades polítiques públiques sota un criteri de corresponsabilitat i preveure una vinculació amb les decisions conjuntament deliberades.