Search
Close this search box.

Les festes patronals de Sant Joan, se celebren del 20 al 24 de juny en honor a Sant Joan Baptista, el nostre patró. Els actes previs s’inicien amb la proclamació de les Belleses i Dames majors i Infantils de les festes, el Pregó de Fogueres i la Cercavila del Foc. La planta de les Fogueres tindrà lloc els dies 18 i 19 de juny durant tot el dia, estàs fogueres se situaran en Avda la Rambla, enfront del col·legi Crist de la Pau i en la Plaça de la Constitució. El Racó Fogueril s’inaugurarà el dia 20 a les 21 h. i a les 11.55 Correfocs al Carrer San José. Al llarg d’aquests dies de festes, se succeeixen les ‘despertàs’, les cercaviles i les visites de la Comissió i Belleses a diferents llocs del municipi.

El dia 23, vespra de Sant Joan, comença els actes principals de les festes amb l’Ofrena de Flores al Sant Patró Sant Joan Baptista. A la nit a les 23.00 h. tindrà lloc la tradicional Nit de Sant Joan, amb la Cremá de la Foguera Tradicional ‘Isidro Buades‘,el lloc de celebració serà comunicat en aquesta pàgina de seguida que es determine.

El dia 24 comença amb la ‘despertà’ de pólvora, música i campanes. A les 12.00 h. tindrà lloc la Missa Major en honor al nostre Patró Sant Joan Baptista i a les 14.00 h es dispararà la ‘mascletà’ en la Plaça L’Ordana. A la vesprada, l’acte principal és la processó de Sant Joan que recorre els principals carrers del municipi acompanyada per veïns i devots. A la nit, a les 00.00 h. tindrà lloc l’esperada Cremà de la Foguera de la Plaça de la Constitució i seguidament sobre la 01.00 h. tindrà lloc la cremá de les fogueres d’Avda la Rambla.

BONES FESTES !

Per a més informació sobre aquesta festivitat en el municipi de Sant Joan d’Alacant accedeix al següent enllaç de la pàgina web de turisme http://www.turismosantjoan.es/fogueres-sant-joan/

Arxius adjunts