Search
Close this search box.
  • Inici
  • Àrea Participació Ciutadana

Participació Ciutadana

Casa de Cultura (1a planta) Plaza José Carreras, s/n. 03550 Sant Joan d’Alacant

Tlf: 966 012 874 / 965 941 129
participa@santjoandalacant.es

Les iniciatives de Participació Ciutadana no són un fenomen nou però és cert que en els últims anys han viscut un repunt, ja siga pel fet que l’Administració està començant a entendre la importància d’incloure a la ciutadania en la vida política o, en molts casos, perquè s’ha vist com una forma de propaganda per a aconseguir rèdit partidista. Des de la Regidoria de Participació Ciutadana volem fugir d’aqueix model superficial i basat en consultes poc transcendentals per a fer de la Participació un projecte transversal a totes les àrees del Govern, en la qual funcionaris, polítics i veïns treballen de manera cooperativa i en la qual la implicació ciutadana exercisca com a motor de l’acció política.

Considerem que la idea de ciutadania denota la pertinença a múltiples formes d’interacció social. És a dir, ser ciutadà o ciutadana implica exercir un conjunt de drets, entre ells el dret a participar en la vida política, però entenem que a vegades és difícil que modifiquem una mentalitat tradicionalment instaurada i passar de ser un subjecte passiu a un actiu, per la qual cosa l’Ajuntament ha d’estimular la implicació ciutadana com a base del sistema democràtic i per a aconseguir una intervenció global i vertadera de veïns i veïnes.

Pretenem buscar formes de participació innovadores i diferents a les tradicionals, generar debat, augmentar en quantitat i qualitat la democràcia i obrir canals que promoguen iniciatives. És fonamental atorgar mitjans per a garantir que les actuacions municipals es realitzen per a satisfer els interessos generals i no els d’uns pocs.

Tenim alguns projectes en marxa, uns altres que encara són idees per concretar però, sobretot, predisposició per a escoltar i col·laborar amb qualsevol nova proposta ciutadana, per la qual cosa només ens queda preguntar, Participem?

Notícies